Woonzorgchallenge Beresteinlaan van start

Den Haag, mei 2024

Samen met Bureau Klein Volk en Jan Alblas Advies zijn we één van de twee teams die zijn uitgekozen om de Woonzorgchallenge Beresteinlaan aan te gaan. De uitdaging is om een woonzorgconcept te ontwikkelen dat ervoor zorgt dat bewoners met een verstandelijke beperking, senioren en buurtbewoners elkaar kunnen versterken in hun woonomgeving.

De Woonzorgchallenge Beresteinlaan is uitgeschreven door het College van Rijksadviseurs, woningcorporatie  Staedion, de gemeente Den Haag en zorgaanbieder Middin. Uit alle aanmeldingen werden begin dit jaar vijf teams geselecteerd om op locatie in Den Haag een werkbezoek te brengen en een pitch te verzorgen. Ons team werd, net zoals het team van Gortemaker Algra Feenstra, PosadMaxwan, Vilans, Inholland en Cordaan, uitgekozen om nu echt met de challenge aan de slag te gaan. Onder begeleiding van het College van Rijksadviseurs doen we dat de komende maanden in co-creatie met bewoners, onze opdrachtgevers en andere betrokkenen in de wijk.

In juli moeten de voorstellen voor een vernieuwend woonzorgconcept klaar zijn. Daarna wordt één concept uitgekozen voor het vervolg. Het winnende concept is een proef voor het ontwikkelen van een breder instrument dat ook op andere plaatsen kan worden gebruikt.