kaart

Over ons

Team en vacatures

Dit zijn wij, het team van OD205. Onze ambitie is groot: we ontwerpen aan een betere wereld; aan een inclusieve en gezonde samenleving waarin iedereen zich welkom voelt. Dit doen we met veel passie en liefde voor het vak. Werk je graag mee aan de toekomst van morgen? In een overzichtelijk team waardoor je alle facetten van ons vak meekrijgt? Klik hier voor vacatures en wat het zo leuk maakt om bij ons te werken.

Ralf Hottenträger

Ralf Hottenträger

Ralf is directeur-eigenaar van OD205. Hij studeerde in München, Keulen en Delft en deed vervolgens 15 jaar ervaring bij een aantal gerenommeerde bureaus in Nederland op. In 2007 ging hij aan de slag bij OD205 om vier jaar later eigenaar van ons bureau te worden. Hij verlegde de koers en maakte van het deftig bolwerk, dat OD205 toen nog was, een slagvaardige, vernieuwende organisatie. 'Social impact by design' is zijn motto. Ralf heeft ervaring op alle schaalniveaus en met alle typen ontwerpopgaven. "Ik probeer bij elk project sociaal verschil te maken. Daarbij richt ik mijn energie vaak op toekomstgerichte veranderingen die om een stevige dosis strategie vragen."

Judit Gaasbeek Janzen

Judit Gaasbeek Janzen

Judit is stedenbouwkundige en onderzoeker bij OD205. Na een afstudeeronderzoek aan de TU Delft naar de relatie tussen recreatie en klimaatadaptatie streeft ze ook nu in haar ontwerpen en adviezen altijd naar een gezonde relatie tussen mens en natuur, tussen ruimtelijk en sociaal. Haar vakkennis heeft ze aangevuld met een opleiding omgevingspsychologie waar de interactie tussen mensen en hun omgeving centraal staat. Als onderzoeker geeft Judit vorm aan ons kennislab. Daarin kan ze haar fascinatie voor duurzaamheidsthema’s kwijt en komen haar brede interesse en open blik goed van pas. Judit ziet zichzelf als een integraal werkende probleemoplosser: pro actief, denkend in mogelijkheden en ambitieus toekomstgericht. In haar vrije tijd wandelt ze het hele land door, is ze te vinden op haar zeilboot of steekt ze de handen uit de mouwen bij een verbouwproject.

Yasamin Yaghmaei

Yasamin Yaghmaei

Yasamin vindt het belangrijk om plekken te ontwerpen waar mensen zich in thuis voelen. Ze probeert in ieder project kleine en simpele manieren te vinden om de duurzaamheid te vergroten. Ze is afgestudeerd in duurzame architectuur en landschapsontwerp aan de Technische Universiteit in Milaan in Italië. Ze heeft gekozen voor een focus op landschapsontwerp om beter te begrijpen hoe grotere ecosystemen werken en hoe ze kan bijdragen om de wereld een gezondere en gelukkigere wereld te maken. In haar vrije tijd is ze graag bezig met fotografie of het maken van illustraties van bijvoorbeeld de natuur om haar heen.

Pui Lun Tam

Pui Lun Tam

Pui-Lun is stedenbouwkundige bij ons bureau. Ze wordt enthousiast van het helder communiceren van concepten én het realistisch maken van het ontwerp. Het is voor haar belangrijk dat alle partijen zich verbonden voelen met het ontwerp. Ze studeerde af aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam op een verdichtingsstrategie in de Alexanderpolder in Rotterdam, waar verschillende locaties weer met elkaar en omgeving verbonden worden. Bij OD205 werkt ze graag aan ontwerpopgaves op verschillende schaalniveaus waar landschap en stedenbouw bij elkaar komen. Ze is een kei in het tot op de bodem uitzoeken van details en ze zorgt ervoor dat onze technische tekeningen foutloos de deur uitgaan. In haar vrije tijd volgt ze graag bokslessen op de sportschool.

Teun Schuwer

Teun Schuwer

Teun is als landschapsarchitect gefascineerd door de werking van natuurlijke systemen en synergiën. Hij analyseert die systemen en gebruikt ze als basis voor het ontwerp van vernieuwende toekomstperspectieven. Hij studeerde aan de Wageningen Universiteit en deed sindsdien ervaring op als zelfstandig landschapsarchitect en projectleider bij gerenommeerde bureaus. Hij ontwerpt graag op het snijvlak van antropogene structuren, natuurlijke systemen en esthetische beleving. Teun heeft veel ervaring met zowel concrete inrichtingsvraagstukken als complexe klimaat gerelateerde opgaves op verschillende schaalniveaus.

Astrid Steenvoort - Wessels

Astrid Steenvoort - Wessels

Astrid is als bureaucoördinator de organisatorisch spil van het bureau. Ze denkt graag mee hoe het beter en efficiënter kan en draagt zo bij aan de professionalisering van het bureau. Ze deed eerder werkervaring op als teamcoach bij een re-integratiebureau en als office manager bij een non-profit organisatie. Astrid vindt de variatie in werkzaamheden heerlijk en ze is graag ondersteunend bezig. Naast haar werkzaamheden voor OD205 is zij coach in haar eigen bedrijf. Als coach leert zij mensen liefdevoller met zichzelf omgaan en de juiste keuzes maken. Ze heeft aandacht voor iedereen en zoekt altijd verbindingen. Ze houdt van reizen, onder meer naar Australië en Amerika, maar ook van de natuur om de hoek.

Tom Goldschmeding

Tom Goldschmeding

Tom is sinds november 2023 onderdeel van OD205 als stagiair Landschaps-architectuur, voor zijn gelijknamige ba-chelor aan de Universiteit Wageningen. Hij koos voor deze studie omdat hij graag wil bijdragen aan het behoud en het versterken van het onder druk staande Nederlandse landschap. Hij neemt vanuit Wageningen veel theor-etische kennis over het landschap en de natuurlijke systemen mee. Hij wil deze kennis graag inzetten om bij te dragen aan robuuste en klimaatadaptieve ontwerpen. Naast zijn studie fietst hij graag op de Veluwe of in de Biesbosch en speelt hij op de piano of zijn gitaar.

Tim Heinsius

Tim Heinsius

Tim is assistent stedenbouwkundig ontwerper en studeert nu Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. Hij is goed met pen en papier en is het liefst de hele dag aan het tekenen of aquarelleren. Tim vindt het belangrijk om de fysieke leefomgeving voetgangersvriendelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in de richting Ruimtelijke Ontwikkeling. Als afstudeeropdracht deed hij ontwerpvoorstellen voor de toegankelijkheid van het Dordtwijkpark, voor het vakteam Stedenbouw van de gemeente Dordrecht. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden in de klimhal of spellenwinkel.

Patrick van Schaik

Patrick van Schaik

Patrick is stedenbouwkundig ontwerper en is grafisch sterk onderlegd. Hij vindt het belangrijk dat in een ontwerp de geschiedenis van de plek wordt meegenomen. Naast zijn werk hier studeert hij op dit moment aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Hij heeft de lange dagen er graag voor over, want hij is gedreven en wil graag beter worden in zijn vak. Patrick heeft voor zijn afstudeeronderzoek aan de Breda University of Applied Sciences bij de Gemeente Den Bosch een klimaatadaptief plan voor een oude stadswijk ontworpen. In zijn spaarzame vrije tijd loopt hij hard of gaat hij graag op stedentrips.