16 mei 2024

Open Bureaudag op zaterdag 22 juni

Kom je ook?

Altijd al eens bij ons binnen willen kijken? Op zaterdag 22 juni kan dat! Die dag is het namelijk Open Bureaudag in Rotterdam. Ook bij ons ben je die middag van harte welkom. Ontdek onze projecten, speel alvast het Bodemspel dat we aan het ontwikkelen zijn, en meer. De Open Bureaudag is onderdeel van de Rotterdam Architectuurmaand.

Rondkijken bij OD205
Tijdens de Open Bureaudag laten we je zien hoe wij in onze projecten met betrokkenen het gesprek aangaan over de compexe vraagstukken die samenkomen bij de inrichting van steden en dorpen. De woningbouwopgave, omgaan met klimaatverandering, verlies van biodiversiteit; allemaal vragen ze om ruimte. Om een goed afgewogen stedenbouwkundig ontwerp te kunnen maken, is het belangrijk dat de wensen, doelen en belangen van alle betrokken partijen in kaart worden gebracht. En dat begint wat ons betreft met een goed gesprek. Daarvoor gebruiken we allerlei middelen en technieken. Bijvoorbeeld een spel, een kijkdoos of een wandeling. Tijdens Open Bureaudag delen we ze graag. Maar gewoon even komen genieten naar ons prachtige uitzicht mag ook: of je nu uitgebreid wil rondkijken of een snelle blik wil werpen, je bent van harte welkom!

Rondje Schiehaven langs 5 bureaus
De Open Bureaudag begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Voor deze middag hebben we een route gemaakt samen met 4 andere deelnemende bureaus in de buurt. Deze tour, het 'rondje Schiehaven', duurt zo'n 2 uur waarin je via presentaties, lezingen en andere activiteiten kennis kunt maken met de bureaus en hun werk. Het rondje start om 14.00 uur bij ArchitectuurMaken aan de Schiemond 20. Daarna gaat de route naar De Nijl Architecten, OD205 stedenbouw en landschap, JVST en eindigt tot slot bij Felixx Landschapschapsarchitecten en planners. Hier kunnen deelnemers aan de route om 16.00 uur nog een presentatie bijwonen, waarvoor reservering wenselijk is. Alle vijf bureaus liggen op loopafstand van elkaar in (de omgeving van) de Schiecentrale.