/site/assets/files/1357/eindhoven1_bewerkt.jpg

1954 Campus TH Eindhoven

Door de grote behoefte aan technisch geschoold personeel in de jaren na de Tweede Wereldoorlog besloot de overheid tot het bouwen van twee nieuwe Technische Hogescholen. Eén in Eindhoven en één in Enschede.

In Eindhoven ligt het campusterrein dicht tegen het centrum van de stad. Om de integratie met het centrum te optimaliseren worden de gebouwen in de zuidwesthoek geconcentreerd. De gebouwen hebben een eenvoudige structuur, zodat flexibel gebruik mogelijk is. Het meest kenmerkende van de campus is dat alle gebouwen met elkaar verbonden zijn middels loopbruggen. Deze overdekte, glazen loopbruggen staan symbool voor de gewenste kennisuitwisseling tussen de verschillende faculteiten.

De W-hal is in augustus 2018 aangewezen als rijksmonument. De hal geldt als een toonbeeld van de groei en modernisering die plaatsvond na de Tweede Wereldoorlog. 

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.