/site/assets/files/2444/118_coloma_brug_2021_06_20kopie.jpg

Wij mogen aan de slag met het masterplan

van het kasteeldomein Coloma in België!
6 september 2022

Samen met Atelier Romain (toenmalig Forest), Stefanie Delarue, Met Zicht op Zee Architecten en Studio WLLMS zijn we geselecteerd voor het uitwerken van een masterplan en inrichtingsplan voor het kasteeldomein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw vlakbij Brussel. Het betreft een opdracht van de Vlaamse Overheid, Beleidsdomein Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) en Agentschap Natuur en Bos.

De jury is enthousiast over onze inzending, omdat we hebben ingezet op een veelzijdige benadering vanuit de ecologie, de beleefbaarheid en de productiviteit van het landgoed.

In ons masterplan ontwikkelt het landgoed zich naar een gezond ecologisch systeem, waarin de roos en de aanwezige rozentuin een belangrijke rol spelen. We maken het domein aantrekkelijk voor gezinnen door een wandelroute aan te leggen waar we spannende speelelementen aan toevoegen. Door middel van co-creatie betrekken we omwonenden bij de activiteiten op het landgoed en we zorgen voor een passende aansluiting op de omgeving van Sint-Pieters-Leeuw. Zo transformeert het enigszins gedateerde domein weer naar een levendig landgoed, dat innovatief en een ondernemende is en een centrale plek inneemt in de lokale samenleving.

 

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.