/site/assets/files/2451/3minmaak_landelijk-coordinatie-expo_centrum_c_iabr-zus-mann-scaled.jpg

OD205 geselecteerd door het Ministerie van Maak!

Heerlen sep 2022
8 september 2022

OD205 is als één van de 100 teams geselecteerd om mee te werken aan een grote maquette van Nederland. Met deze maquette wil het Ministerie van Maak ruimtelijke integrale oplossingen bieden voor het woningtekort, de consequenties van klimaatverandering, de bodemdaling, onze stikstofcrisis de waterschaarste (en soms -overvloed) en de energietransitie.

Op ons stukje van de puzzel van 4 km2 in Limburg Heerlen gaan wij onderzoeken of er 10.000 klimaatbestendige woningen op een duurzame manier ingepast kunnen worden. Voor de regio Parkstad Limburg ontwikkelde wij eerder al samen met het Regiokantoor een ontwerpstrategie voor het terugbrengen van een herkenbare identiteit voor de hele regio. Daar gaan we met deze opgave op voortbouwen.

Elk team maakt een maquette van 1 bij 1 meter van hun locatie. De 100 maquettes worden samen tentoongesteld tijdens de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR).

Kunnen we het woningtekort van 1 miljoen woningen in Nederland op een klimaatbestendige en duurzame manier oplossen? En wat is het gevolg van 10.000 extra woningen voor Heerlen? Van 14 oktober tot 13 november is onze visie op deze vragen, samen met die van de andere teams te zien tijdens de tiende editie van de IABR in de Ferro in Rotterdam.

 

 

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.