31 mei 2023

OD205 op jaarlijkse excursie

Hamburg, mei 2023

Met bijna het hele bureauteam waren wij een lang weekend in Hamburg om inspiratie op te doen. Er gebeurt zoveel in deze Noordduitse havenstad, dat we een druk schema voor onszelf hadden opgesteld.

Ieder dagdeel was voorbereid door twee 'reisleiders' die de collega’s meenamen op ontdekkingstocht, gekleed in herkenbare oranje hesjes. Vooral de vrijdag was een intensieve dag waarin we ruim 45 km hebben gefietst. Vanuit de oude Speicherstadt via de Falkenried-Terrassen en het Stadtpark helemaal noordwaarts naar het Ohlsdorf park, wat een begraafplaats en park inéén is.

Zaterdag was de Elbe de verbindende factor. Vanaf ons hotel in Hafencity zijn we via de vernieuwde Promenade naar het Elbstrand gefietst, om na de lunch met de veerboot terug te varen naar Hafencity. Langs de Elbe was goed te zien hoe Hamburg het gevecht met het water aangaat. Hafencity stond in de middag op het programma. Gelukkig waren we op de fiets om de 150 hectare (bijna) helemaal te verkennen. Het was prachtig weer en dat maakte dat veel plekken drukbezocht waren en we goed konden ervaren hoe mensen leven en recreëren in Hafencity. We waren allemaal onder de indruk van de Elbphilharmonie, zowel van buiten als van binnen. Waar we ’s avonds een concert hebben bezocht.

Zondagochtend sloten we ons bezoek af in Altone Mitte, een ontwikkeling ten westen van het centrum, vlak naast het spoor met veel autovrije straten en een heerlijk ruim opgezet park. Het hele weekend was bijzonder inspirerend en moe maar voldaan stapten we zondagmiddag weer in de trein terug naar Rotterdam. Om maandagochtend met een kopje koffie de nieuwe week weer te beginnen.