Optimistisch signaal uit een krimpregio

Hoedekenskerke, Borsele

Zeeland is een krimpregio en het gebied waarin het dorp Hoedenkenskerke ligt heeft het zwaar. In de dorpen sluiten winkels en scholen, de werkgelegenheid is gering, het imago verslechterd. Met een zelfgenomen initiatief helpen wij Hoedekenskerke en de regio vooruit en creëren wij maatschappelijke waarde .

In onze ogen draagt Hoedekenskerke een enorme potentie in zich. Langs de oever van de Westerschelde kan zich een groot en onderscheidende recreatief-toeristische hotspot ontwikkelen. Met een avontuurlijke, ruigere vorm van recreatie dan op Walcheren of aan de Oosterschelde. Niet geïsoleerd maar als een bouwsteen in een reeks bijzondere plekken in de regio.

HKK360 wordt door ons als toeristische op- en overstappunt aan de Westerschelde ontwikkeld. Van hieruit kan de bezoeker de open zeearm van de Westerschelde ervaren en kunnen uitstapjes naar de prachtige omgeving van het water en de polder worden gemaakt. Het eerste fysieke project zien wij in de Westerschelde-experience, in combinatie met een rondlopende indoor promenade, een getijdenzwembad en een informatiekiosk. Hier worden elektrische fietsen en cabrio’s verhuurd en regionale producten verkocht.

De dorpsbewoners zullen van dit project ook direct profiteren; ze hoeven geen 20 km meer af te leggen om een winkel te bereiken. Zo helpt recreatie en toerisme om de leefbaarheid van het dorp te verhogen.

Specificaties van 'Optimistisch signaal uit een krimpregio'

land: 
Nederland
keywords: 
Nederland
opdrachtgever: 
Eigen initiatief, ondersteund door Gemeente Borsele
periode: 
2014-2017
producten: 
Visie, strategie, businesscase, oprichten Stichting HKK360 en voorbeelduitwerking
programma: 
Toekomstvisie kuststrook Zeeland