kaart

Over ons

Team en vacatures

Dit zijn wij, het team van OD205. Onze ambitie is groot: we ontwerpen aan een betere wereld; aan een inclusieve en gezonde samenleving waarin iedereen zich welkom voelt. Dit doen we met veel passie en liefde voor het vak. Werk je graag mee aan de toekomst van morgen? In een overzichtelijk team waardoor je alle facetten van ons vak meekrijgt? Klik hier voor vacatures en wat het zo leuk maakt om bij ons te werken.

Astrid Steenvoort - Wessels

Astrid Steenvoort - Wessels

Astrid is als bureaucoördinator de organisatorische spil van het bureau. Van financiën en projectadministratie tot personeelszaken; Astrid houdt van de afwisseling die haar werk haar brengt. Ze denkt graag mee over hoe het beter en efficiënter kan. Astrid deed eerder werkervaring op als teamcoach bij een re-integratiebureau en als office manager bij een non-profit organisatie. Naast haar werkzaamheden voor OD205 is zij coach in haar eigen bedrijf. Daar leert zij mensen liefdevoller met zichzelf omgaan en de juiste keuzes maken. Ze heeft aandacht voor iedereen en zoekt altijd verbindingen. Astrid houdt van reizen, onder meer naar Australië en Amerika, maar ook van de natuur om de hoek.

Jens Pijpers

Jens Pijpers

Vanuit zijn studie Built Environment aan de Breda University of Applied Sciences (BUAS) loopt Jens bij ons stage als stedenbouwkundig ontwerper. Vooral het creatieve aspect van het vak spreekt hem aan: van verschillende ingrediënten een mooi eindresultaat maken. Vrij letterlijk deed Jens dat eerder al als kok, tijdens de opleiding Horecamanagement. Na het afronden van deze opleiding merkte Jens dat hij nog niet was uitgeleerd, en vanuit zijn interesse voor architectuur en het inrichten en ontwerpen van publieke ruimte was de keuze voor stedenbouwkundig ontwerp snel gemaakt. Koken doet Jens nog steeds graag in zijn vrije tijd, net als motorrijden en genieten van festivals.

Judit Gaasbeek Janzen

Judit Gaasbeek Janzen

Judit is stedenbouwkundige en onderzoeker bij OD205. Na een afstudeeronderzoek aan de TU Delft naar de relatie tussen recreatie en klimaatadaptatie streeft ze ook nu in haar ontwerpen en adviezen altijd naar een gezonde relatie tussen mens en natuur, tussen ruimtelijk en sociaal. Haar vakkennis heeft ze aangevuld met een opleiding omgevingspsychologie waar de interactie tussen mensen en hun omgeving centraal staat. Als onderzoeker geeft Judit vorm aan ons kennislab. Daarin kan ze haar fascinatie voor duurzaamheidsthema’s kwijt en komen haar brede interesse en open blik goed van pas. Judit ziet zichzelf als een integraal werkende probleemoplosser: pro actief, denkend in mogelijkheden en ambitieus toekomstgericht. In haar vrije tijd wandelt ze het hele land door, is ze te vinden op haar zeilboot of steekt ze de handen uit de mouwen bij een verbouwproject.

Nicolle Cobben

Nicolle Cobben

In haar ontwerpen richt landschapsontwerper Nicolle zich op de relatie tussen de mens en het grotere ecosysteem waar hij deel van uitmaakt. Ze wil landschappen veerkrachtiger maken, met ecosystemen die in balans zijn en een positieve invloed hebben op de omgeving. Als kind was Nicolle al geboeid door de natuur. Tijdens haar master van de studie Bouwkunde aan de TU Delft koos Nicolle voor landschapsarchitectuur. Zo kon ze van haar liefde voor de natuur voortaan haar werk maken. Bijvoorbeeld tijdens haar afstudeerproject bij het Urban Ecology Lab van de TU, waar Nicolle een plan ontwikkelde om de stuwwal van Nijmegen klimaatbestendiger te maken. In haar vrije tijd zie je Nicolle regelmatig lekker rondstruinen door de stad of genieten van het buitenleven op de camping.

Pim Pompen

Pim Pompen

Met zijn achtergrond in de architectuur brengt onze landschapsontwerper Pim twee disciplines samen. Als architect realiseerde hij zich steeds meer dat de omgeving van het gebouw eigenlijk nog wel belangrijker is in het leven van bewoners dan het gebouw zelf. Vanuit die gedachte deed Pim onder meer onderzoek naar klimaatadaptief maken van de stad. Nu ontwerpt hij op het snijvlak van gebouw en omgeving. Naast zijn werk voor ons is Pim ook soms gastdocent Architectuur bij de TU Delft en docent Urban Design bij BUAS. In zijn vrije tijd is hij rond en ín het water te vinden: Pim zwemt graag -ook in open water- en knapt een dijkhuisje op, waarbij de tuin voor hem een uitgelezen plek is om te experimenteren met ecologische bouwtechnieken en om plantencombinaties uit te proberen.

Pui Lun Tam

Pui Lun Tam

Pui-Lun is stedenbouwkundige bij ons bureau. Ze wordt enthousiast van het helder communiceren van concepten én het realistisch maken van het ontwerp. Het is voor haar belangrijk dat alle partijen zich verbonden voelen met het ontwerp. Ze studeerde af aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam op een verdichtingsstrategie in de Alexanderpolder in Rotterdam, waar verschillende locaties weer met elkaar en omgeving verbonden worden. Bij OD205 werkt ze graag aan ontwerpopgaves op verschillende schaalniveaus waar landschap en stedenbouw bij elkaar komen. Ze is een kei in het tot op de bodem uitzoeken van details en ze zorgt ervoor dat onze technische tekeningen foutloos de deur uitgaan. In haar vrije tijd volgt ze graag bokslessen op de sportschool.

Ralf Hottenträger

Ralf Hottenträger

Ralf is directeur-eigenaar van OD205. Hij studeerde in München, Keulen en Delft en deed vervolgens 15 jaar ervaring bij een aantal gerenommeerde bureaus in Nederland op. In 2007 ging hij aan de slag bij OD205 om vier jaar later eigenaar van ons bureau te worden. Hij verlegde de koers en maakte van het deftig bolwerk, dat OD205 toen nog was, een slagvaardige, vernieuwende organisatie. 'Social impact by design' is zijn motto. Ralf heeft ervaring op alle schaalniveaus en met alle typen ontwerpopgaven. "Ik probeer bij elk project sociaal verschil te maken. Daarbij richt ik mijn energie vaak op toekomstgerichte veranderingen die om een stevige dosis strategie vragen."

Selene Hoogeveen

Selene Hoogeveen

De rode draad in haar werk als communicatieadviseur is voor Selene het maken van verbinding. Tussen mensen en belangen: Selene is ervan overtuigd dat er altijd een verhaal is dat alles samen brengt. Sinds haar studie Communicatie aan de Universiteit Utrecht, werkt Selene inmiddels ruim 20 jaar in het communicatievak. Bij gemeentes en een waterschap, maar ook voor meer commerciële werk- en opdrachtgevers in onder meer de logistiek, praktijkgericht onderzoek en de weg- en waterbouw. Hier ontdekte Selene, naast haar wens om maatschappelijk relevant werk te doen, haar interesse in techniek en het fysieke domein. In haar vrije tijd vind je Selene vaak met haar e-reader in de hand en als de zon schijnt pakt ze graag haar sup.

Stef Vellekoop

Stef Vellekoop

Als assistent stedenbouwkundig ontwerper wil Stef bijdragen aan oplossingen voor de uitdagingen die nu en straks spelen in de bebouwde omgeving. Daarbij vindt hij vooral de overgangszones interessant: waar privé en openbaar raken, of bebouwd gebied overgaat in landschap. Ook het snijvlak tussen stedenbouwkunde en andere disciplines spreekt Stef aan. In zijn afstudeerstage bij de Hogeschool Rotterdam deed hij daar al ervaring mee op. Stef ontwierp toen mee aan een ecologische en recreatieve verbinding in wijk De Staart in Dordrecht. Naast zijn werk bij OD205 studeert Stef nu Stedenbouw aan de Rotterdamse Academie voor Bouwkunst. In zijn vrije tijd sport hij graag, met hardlopen of tennis. Maar ook voor een gezellig feestje of een mooie reis is Stef te vinden.

Tim Heinsius

Tim Heinsius

Tim is assistent stedenbouwkundig ontwerper en studeert nu Stedenbouw aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam. Hij is goed met pen en papier en is het liefst de hele dag aan het tekenen of aquarelleren. Tim vindt het belangrijk om de fysieke leefomgeving voetgangersvriendelijk en toegankelijk te maken voor iedereen. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in de richting Ruimtelijke Ontwikkeling. Als afstudeeropdracht deed hij ontwerpvoorstellen voor de toegankelijkheid van het Dordtwijkpark, voor het vakteam Stedenbouw van de gemeente Dordrecht. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden in de klimhal of spellenwinkel.

Yasamin Yaghmaei

Yasamin Yaghmaei

Yasamin vindt het belangrijk om plekken te ontwerpen waar mensen zich in thuis voelen. Ze probeert in ieder project kleine en simpele manieren te vinden om de duurzaamheid te vergroten. Ze is afgestudeerd in duurzame architectuur en landschapsontwerp aan de Technische Universiteit in Milaan in Italië. Ze heeft gekozen voor een focus op landschapsontwerp om beter te begrijpen hoe grotere ecosystemen werken en hoe ze kan bijdragen om de wereld een gezondere en gelukkigere wereld te maken. In haar vrije tijd is ze graag bezig met fotografie of het maken van illustraties van bijvoorbeeld de natuur om haar heen.