15 september 2022

We maken kans op de ZorgSaamWonen Award 2022

met ons project in Groot-IJsselmonde

Onder de naam ‘(on)verwachte ontmoetingen rondom de ThuiPlusFlats’ hebben wij in samenwerking met AIR, zorgorganisatie Aafje en de bewoners van de Leyerwaard en Grienderwaard flats in Groot-IJsselmonde veel gebruikte wandelroutes in kaart gebracht.

Hier zijn drie buurtroutes uitgekomen die de bewoners vaak gebruiken, met hun woonplek als start- en eindpunt van de route. Het dagelijkse boodschappenrondje, De parkwandeling en Het korte ommetje.  Door deze informele wandelroutes in kaart te brengen weten bewoners op welke plekken de kans groot is om medebewoners tegen te komen. Door vervolgens op strategische plekken langs deze routes een nieuwe ontmoetingsplek te creëren of een bestaande plek op te waarderen ontstaan aantrekkelijke verblijfsplekken waar spontane ontmoeting tussen bewoners extra gestimuleerd wordt. Het benaderen van buurtroutes door de ogen van de gebruikers om aan de hand daarvan gerichte ingrepen te doen is volgens ons een methode die door heel Nederland toegepast zou moeten worden.

De winnaar krijgt financiële en praktische ondersteuning zodat het idee ook gerealiseerd wordt. Help jij ons een stap verder naar realisatie? Tot en met 26 september kun je stemmen.