/site/assets/files/2348/lab_groot_ijsselmonde-kaart-02.jpg

Uitnodiging ontwerpatelier dinsdag 8 maart

‘(on)verwachte ontmoetingen in Groot-IJsselmonde’.
1 maart 2022

Graag nodigen we je van harte uit om deel te nemen aan het Ontwerpatelier ‘(on)verwachte ontmoetingen in Groot-IJsselmonde’.

Door het Architectuur Instituut Rotterdam (AIR) is onze collega Judit geselecteerd om ontwerpend onderzoek te doen naar het thema ‘Ontmoeten in de naoorlogse wijk Groot IJsselmonde’.

Ontmoetingen zijn belangrijk voor het gevoel van verbinding. Zeker nu de digitalisering het steeds makkelijker maakt om je af te zonderen. We zien dat gevoelens van eenzaamheid en er niet bij horen nog altijd toenemen. De openbare ruimte is bij uitstek de plek waar je andere mensen kunt ontmoeten.

Vandaag de dag huisvest Groot-IJsselmonde een rijke mix van mensen; van bewoners van het eerste uur tot nieuwkomers. In het licht van de zoektocht naar ‘goede groei’ van Rotterdam, werpt dit de vraag op: hoe kan de openbare ruimte anno nu de levensloop van alle inwoners – ongeacht leeftijd, achtergrond of talent – stimuleren?

Op dinsdag 8 maart organiseren we een bijeenkomst in Podium Islemunda waarin we graag jouw ideeën horen rondom deze thema’s en de toekomst van de wijk! De eerste ronde start om 16:00 uur en de tweede om 18:00 uur.

Ben je er ook bij? We nodigen je uit om samen met de gemeente, ontwikkelaars, bewoners, winkeliers en andere betrokkenen aan te schuiven bij deze werktafels in Podium Islemunda (Studio 2, Herenwaard 17, 3078 AK Rotterdam). Zie de flyer voor meer informatie.

Niet alle content op deze pagina wordt getoond, omdat u Tracking cookie niet heeft geaccepteerd. Mocht u uw cookies settings willen wijzigen, klik dan hier.